Nieuw en duurzaam; ledverlichting

Ledstrips zijn praktisch en overal toepasbaar, led strips geven u de mogelijkheid om op subtiele en zeer simpele manier sfeer te geven aan iedere ruimte in en rondom uw huis.  Denk maar eens aan die plaatsen waar ze gebruikt kunnen worden zoals de keuken, badkamer, kantoor, entree, of als koofverlichting in de woonkamer. U kunt het zo gek niet bedenken. LED strips zijn eenvoudig te monteren, voordelig in aanschaf en u kunt op een eenvoudige manier het gewenste licht effect bereiken. Met LED strips is het eenvoudig om een optimale verlichting in een ruimte te verzorgen. Ze zijn niet alleen gebruiksvriendelijk maar ze kunnen ook heel eenvoudig aangelegd worden. De LED strips zijn voorzien van plakranden (3M) waardoor ze onder de rand van een kast en dergelijke gemonteerd kunnen worden. Ook bedrijfsmatig kan een LED verlichting worden toegepast zoals in restaurants, winkels, cafetaria’s en ga zo maar door. De RGB en RGBW LED strips zijn waterproof IP65 en kunnen dus ook afgeschermd buiten gebruikt worden. Lengtes die langer dan 5 meter zijn moeten worden verlengd waarbij het verlengstuk niet waterproef is. Dit koppelstuk zal waterproef moeten worden gemaakt door middel van een siliconekit. Bekijk de producten voor meer informatie! Net zoals bij de mensheid, gaat de levensverwachting van ledverlichting ook steeds hoger, door de technische ontwikkelingen. Je hebt dus een heel groot aantal gelukkige jaren samen met je led strips!

Laag energiegebruik, lage energiekosten
LED-verlichting is efficiënter dan traditionele lichtbronnen omdat een LED-paneel meer energie omzet in licht. Hierdoor kan op jaarbasis 50 tot 80% bespaard worden op de energierekening.

Lange levensduur
Afhankelijk van de ruimte waar LED-verlichting voor wordt gebruikt, gaat een LED-lamp 50.000 tot 100.000 branduren mee. Ter vergelijking: een normale gloeilamp heeft een levensduur van ongeveer 1.000 branduren. De lange levensduur biedt veel voordelen voor bijvoorbeeld openbare ruimtes, hotels en hoge ruimtes zoals in ontvangsthallen, bioscopen en trappenhuizen. De investering die gepaard gaat met de vervanging van lampen wordt hiermee sterk beperkt.

Kwaliteit
LED-verlichting bevat geen gloeidraad en is dus schok- en trilbestendig.

Milieuvriendelijk
LED-verlichting bevat in tegenstelling tot spaarlampen en TL-buizen geen kwik. Kwik kan niet worden afgebroken en zal via de lucht of via de voedselketen in het menselijk lichaam terechtkomen. Bovendien draagt LED-verlichting bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

Geen straling
LED-verlichting geeft geen ultraviolette of infrarode straling af. Dat maakt Lycalux LED-panelen geschikt voor toepassingen in de voedings- en textielindustrie.

Snelle responstijd
LED-verlichting heeft geen “opwarmtijd” nodig zoals een spaarlamp of TL-lamp dat wel heeft. Hierdoor is LED-verlichting zeer snel in- en uit te schakelen en gemakkelijk regelbaar.