Parrotia persica leibomen

De parrotia persica is ook wel bekend als Perzisch ijzerhout. De oorspronkelijke naam komt afkomstig van Parrot, een reiziger die interesse had in diverse planten. Doordat deze reiziger eerst de boom heeft gebracht naar Europa, is de boom ook naar hem vernoemd. Aan de andere kant is de boom Perzisch ijzerhout genoemd,  omdat het een ontzettend stevige stam heeft. Deze boom is in het hele jaar actief en bloeit over het algemeen in het begin van het jaar. De prognose van de kenners is dat de boom van januari tot maart bloeit, maar dit kan in sommige gevallen duren tot mei.

Kijk voor meer leuke informatie op tuinplantenzo.nl

Enkele tips over de parrotia persica

Nadat de boom eenmaal is gebloeid komt het blad natuurlijk. Eerst zult u merken dat het een groene kleur is, die langzamerhand rood wordt. Omdat de boom in ons land is gekozen tot de boom van de toekomst,  is de verwachting dat de boom meer wordt gebruikt. Wat ook handig is om te weten over de boom is dat de boom het beste op vochtige grond groeit. Ondanks dat er over het algemeen weinig zon is in Nederland,  is het wel aan te raden om de boom te planten op een plaats met veel zonlicht.

Moet ik de parrotia persica snoeien?

De echte vakmannen raden het af om de parrotia persica te snoeien. Het zou beter zijn als u de boom op zijn gemak laat groeien. Wanneer u er toch voor kiest om de boom te snoeien, moet u zeer voorzichtig zijn. Een verkeerd onderhoud kan namelijk slechte gevolgen met zich meebrengen voor de boom.

Parrotia persica