Populaire badkamer producten voor 2015

In 2015 zijn de badkamertrends die zich focussen op groene technologie en die oplossingen bieden voor de badruimte, om even te ontsnappen aan de drukke levensstijl en de veelal aanwezige prestatienormen, nog steeds ongekend populair. Onderstaand willen we er graag enkele van deze oplossingen en producten voor de badkamer benoemen en een korte impressie er van geven.

Een vrijstaand bad en inloopdouche

Men ziet ten aanzien van het ligbad in veel huishoudens een verschuiving naar de trend van een inloopdouche in de badkamer. Dat is enerzijds terug te voeren op het geringere waterverbruik bij het gebruik van de douche in plaats van een bad en dat veel mensen niet het gevoel hebben dat ze nog tijd hebben om uren in een ligbad te liggen luieren. In plaats daarvan wordt het bad vervangen door een luxe drempelloze inloopdouche met platte douchebak of betegelde vloer. Deze worden voorzien van aangename hoofddouches al of niet uitgerust met een watervalfunctie om met een stortvloed aan water de nek en de schouders te masseren. Bij de hoofddouches is de regendouche of de pulserende straal erg populair, ook vanwege de masserende werking hiervan op de hoofdhuid. De inloopdouche geeft daarnaast een open gevoel door een glazen zijwand en de drempelloze overgang vanuit de badkamer naar de douche. Daarmee ook tegelijkertijd een perfect alternatief voor het bad als u wat meer op leeftijd komt of vanwege een (tijdelijke) lichamelijke beperking niet in staat bent om over de badrand in het bad te stappen. Daarnaast is een belangrijk deel van uw badkamerverbouwing de kostprijs van de materialen, het kiezen voor een douche en geen bad plaatsen scheelt natuurlijk in materiaal en installatiewerk.

Voor degenen die een bad dusdanig aangenaam vinden dat er bewust één in de badruimte geplaatst moet worden is een vrijstaand bad een overweging waard. Het is onjuist dat deze enkel maar te plaatsen is in een grote badruimte, ook een kleine badkamer is in een aantal gevallen zeker geschikt voor het plaatsen van een vrijstaand bad. Dit is overigens ook direct een populaire trend, een vrijstaand bad als kunstwerk in de ruimte, zij zijn uniek, gewaagd, hebben uitstraling en voegen een statement toe aan de badruimte.

Infrarood kranen

Iedereen zal inmiddels wel ergens hebben kennis gemaakt met de handsfree kranen, in het openbare toilet of in een hotelkamer. Geweldig makkelijk doordat het handen onder de kraan brengen al voldoende is voor het later starten van de waterstroom. Minder aanraken van de wastafelkraan geeft ook minder zeep en vuilafzettingen dus per definitie minder schoonmaken. Dat alleen is al goed voor het milieu maar ook het geringe waterverbruik omdat de kraan in looptijd ook instelbaar is. In ieder geval heeft de handsfree kraan inmiddels ook de overstap gemaakt naar het toilet of de badkamer in de eigen woning. Heel trendy maar vooral ook comfortabel.

Elektrische vloerverwarming

Een onaangenaam gevoel als je ‘s morgens de badkamer of het toilet binnenstapt, een ijskoude vloer. Om nu te voorkomen dat men, voor de korte periode dat men nog thuis is na het opstaan, het hele huis moet verwarmen is elektrische vloerverwarming de oplossing. Programmeerbaar met een tijdsklok en slecht een minimaal gebruik van energie omdat enkel de paar vierkante meters van de badkamervloer maar opgewarmd dient te worden. Aangenaam en een prima start van de dag.

LED-verlichting

Niet alleen voor in de badruimte, LED verlichting is al jaren de nieuwe vorm van het producren van licht. Door zijn geringe afmetingen en het niet warm worden van de lamp, zijn er enorm veel ontwerp en vorm mogelijkheden ontstaan die ten tijde van de gloeilamp niet echt uitvoerbaar waren. Helder of juist warm? Het licht van Led kan ook heel mooi zijn. Deze komen in zoveel stijlen als je je kunt voorstellen en variëren van zacht geel tot helder wit, afhankelijk van uw behoeften. Bij het vervangen van een defecte gloeilamp is een LED lamp, vanwege het besparen van enorm veel stroom, een goed alternatief. Ook de halogeen lampjes boven de spiegel in de badkamer zijn inmiddels in de LED verlichting variant leverbaar. Na vervanging hoeft u, met een levensduur van ruim 25 jaar, er voorlopig ook niet naar om te kijken.