Vakantie Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek ligt op een eiland in het Caribische gebied. Een heerlijk land om vakantie te vieren. Het land grenst in het westen aan Haïti, dat samen met de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola vormt. Oostelijk van het eiland ligt Puerto Rico. De hoofdstad van het land is Santo Domingo, dat in het zuiden van het land ligt. Dit is een oude stad met tegenwoordig meer dan drie miljoen inwoners. De stad heeft een tal aan bezienswaardigheden zoals de oudste universiteit van het Westelijk halfrond, de Faro Colon en de Alcazar Colon.
 
Algemeen
In het noorden ligt Puerto Plata, een bekende vakantie bestemming. Net buiten deze stad vindt u het park Playa Dorada waar veel luxueuze hotels loggen. De dorpen Sosúa en Cabarete, die iets verder in het oosten liggen, zijn ook populair onder toeristen. In het oosten vindt men de meeste toeristen in Punta Cana. Hier vindt u echte purpose built resorts, grote accommodaties waar u niets te kort zult komen. In het zuiden, ten oosten van Santa Domingo, vindt u de bekende badplaatsen Boca Chica en Juan Dolio.
 
Geschiedenis
In 1791 kwamen de slaven op Hispaniola in opstand tegen de Fransen. In 1804 werden de troepen die Napoleon naar het eiland stuurde verslagen. Nadat zij van het eiland af waren werd het eiland onafhankelijk onder de naam Haïti. In 1844 maakte het oostelijke gedeelte van het land zich los van Haïti, en zo ontstond de Dominicaanse Republiek. Helaas had het land, net als veel andere landen in de regio, een onstabiel politiek klimaat. Jarenlang was het land een dictatuur en in 1963 leidde dit alles tot een militaire staatsgreep. In 1965 kwamen aanhangers van Bosch in opstand. Dit leidde tot een Amerikaanse gewapende interventie. In 1979 werd het land getroffen door orkaan David, deze maakte 1200 slachtoffer en richtte enorme schade aan.
 
Bezienswaardigheden
Op de Dominicaanse Republiek kunt u genieten van een heerlijke strandvakantie. Op dit eiland bevindt zich honderden kilometers aan strand, waar u kunt duiken, surfen, zeilen en kajakken. Een echte aanrader qua strand en onderwaterleven is het tropische eiland Saona, dat nabij Bayahibe ligt. Wanneer een strandvakantie u niet trekt kunt u ook genieten van al het moois dat het binnenland u te bieden heeft. U kunt hier bergbeklimmen, wildwatervaren, mountainbiken, paragliden of survivelen in de jungle. En de keuze is aan u; gaat u zelf op pad of neemt u liever een instructeur mee? Alles is mogelijk. Ook touren per buggy, te paard of met de motor behoort tot de mogelijkheden. Maar ook lekker rustig wandelen kunt u hier. Geniet van de stilte langs een verlaten kustlijn, bewonder de natuur in een natuurpark of bezoek de bezienswaardigheden in de grote steden. Ook voor wandelaars is er op dit eiland voldoende te beleven!
 
Klimaat
Het grootste deel van het eiland beschikt over een tropisch klimaat dat ervoor zorgt dat het hele jaar door de temperatuur rond de 25 graden Celsius zit. Sommige mensen noemen het klimaat van de Dominicaanse Republiek dan ook ‘de eindeloze zomer. Wanneer u in de noordelijke gebieden of op het eiland Samana verblijft heeft u kans op de meeste neerslag, voornamelijk wanneer u tussen oktober en april verblijft. Wanneer u de minste kans op regen wilt hebben, kunt u het beste in Bayahibe verblijven, hier valt de minste neerslag. Hevige kortdurende stortregens kunnen in het hele land voorkomen.
 
Dit prachtige vakantieland bezoeken
U kunt reizen naar de Dominicaanse Republiek bij alle grote reisbureaus boeken. Prijzen variëren over het algemeen van €700,- tot €2000,-. Mocht u opzoek zijn aan een aanbieding naar de Dominicaanse Republiek dan kunt u een kijken nemen op de website goedkope vakantie. Deze site heeft af en toe aanbiedingen naar dit pracht land.